Berbaju Ketat Berseluar Yenki..

Pagi tadi masa tengah tunggu tren, toleh2 ke kiri nampak seorang MAKCIK GEMUK (dh memang makcik and gemuk pun, kan..takkan ko gemuk aku nk ckp ko kurus sebb aku menaip ni pun sebb ko) tgh baca buku.  Baca buku tu tak menjd kehairanan sebb ramai je umat Muhammad yg masa tunggu tren baca buku.  Yang buatkan Aku terkejut tu cara berpakaian.

Image

Pakai tudung, baju lengan 3/4, legging and boot!!..Ni kalo aku citer kat orang, mesti orang akan ckp, lantak dia le..kubur memasing..ko susah hati apasal?

Bukan masalah kubur tu..masalahnya rumah ko tak de cermin ke Kak Ton? ko tak nmpak ke betapa hodohnya ko berpakaian camtu..dh le baju ko tu atas pinggul, pakai legging lagi..legging laks kain yg nipis..mmg ketara kain tu meregang dek kerana nak cover isi ko yg bertan2 tu..depan belakang nampak muffin terlebih and berbojol sana sini..and lg satu ko tu dh kategori MAGHRIB OKKKKKKKKKKKK…KO TAK DE PERASAAN MALU KE???

Tapi Aku mmg sampai sekarang pelik ngan org2 gemuk ni.  Korang ni ada magic mirror ke kat rumah..?  Orang tgk badan ko gedempol, tp bile ko tgk cermin kat rumah ko terus ko nmpak body ko kurus cam Erra Fazira.  Tu yang ko pakai pelik2 hatta org2 kurus pun tak mampu nak dress up cam ko..

Aku ada sorang kawan.  Gemuk.  Sejak mengamalkan diet tak sihat; tak makan nasi selama 3 bulan, ada le susut dalam dalam 3%.  Dari bertudung penuh masa gemuk, lepas kurus, terus tudung pun dah macam pakai helmet je.  Baju pun low-cut.  So sebenarnya korang ni bukan kurus untuk kesihatan, kurus untuk tayang body and teringin nk BERBAJU KETAT & BERSELUAR LEGGING.!!!!

So muhasabahlah sendiri kenapa kdg2 sesetengah org ni berusaha camne pun untuk kurus tapi tetap tak berhasil…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s