Handphone Mahal if Org Call x Angkt Pun Tak Guna

Teringat masa conference facilitator tanya, “Siapa tak pakai Smartphone”…Ada juga yang angkat tangan..

Ramai mata merenung akak sorang tu..selamba akak tu jwb, “Aku mmg tak guna smartphone ni..yang penting; boleh call, sms, dh cukup”.

hp lama

Saya, mmg setuju sesangat ngan akak tu..sbb sebg seorang secretary yang berkaliber (kheehehkehk)..even ko ada segala natang iPad, iPhone, blackberry, bb cream segala if aku sms ko lepas 2 jam baru ko terhegeh2 nk reply, MMG TAK GUNA!!  Tetambah if  jawapan yg tepat dan pantas diperlukan.  Baik ko guna public phone je labuuuuuu…

Tp kdg2 lagi canggih hp lagi mengurangkan hubungan face-to-face.  Contohnya bile pergi lunch dengan ofsmate, memasing sibuk ber whatsApp dengan kengkawan lain.  Lepas tu gelak2.  Tgh busy ber’whatsApp’  makanan pun sampai.  Sambil makan whatsApp.  Yang didepan mata di’ignore’ je dan sepatah pun tak berkata-kata.  Kesimpulannya, baik  tak payah ajak  kuar makan, kan.. makan sensorang sambil mengadap hp canggih tu..haihhh…

HP bagi bagi adalah :

1.  Untuk kemudahan check incoming mails masa bercuti

2.  Reply emails

3.  Call and sms

4.  Main game or layan fb sementara menunggu tren just to kill time

hp

Saya paling suka if ada design h/phone yang futuristik yg saya sorang je guna.  Orang lain takkn guna.  Contohnya camni…leh lipat2, leh gulung2…yehaaaaaaaa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s