Tambang Mahal vs Tambang Murah

As Salam,

Ibu & Anak Sengsara di Vietnam : Air Asia Usah Lepas Tangan

..wah bermcm2 komen diterima pasal tajuk ni..ramai yg kutuk Airasia kaw2..tak berperikemanusiaan segala..pendapat saya, yang dok mengomen tu, hanya memandang dari segi luaran dan mengomen sebb marah tanpa berfikir terlebih dahulu..

mmg ramai manusia dia luar sana yg saya mmg yakin beli tiket Airasia sebulan or dua bulan lebih awal..ye le nk tambang murah kans..and saya dengar le (even tak pernah naik Airasia) yang tiket if dah beli, tak boleh ditukar milik..so burnnn je le jwbnya.  And bile dah beli tiket sebulan or 2 bulan sebelum, anak pulak kena chicken pox, nak tak nak bawa jugak le kan..

bagi saya, Izan pun di pihak yang salah..dh sah2 beli tiket tambang murah..RM100? or untuk kekanak tentu lebih murah lagi…dah tau anak  kena chicken pox, tinggalkan aja le dengan sedara mara…or terlampau berkira sebb dh bayar tambang tanpa memikirkan sebarang keburukan yang akan terjadi?

And katakan le mmg Izan tak nk merugikan tiket yang dah dibeli, kenapa tak dengan rendah hati menghubungi pihak pengurusan Airasia (ditekankan pihak pengurusan, bukan ground staff or sesapa yang tak de authority) menceritakan masalah.  Saya yakin pihak pengurusan bukan mesin, mereka juga ada budi bicara.

Semua org ckp demam Maryam dah tak ada cuma ada parut je..sebelum terbang, kenapa tak mintak surat pengesahan doktor mengatakan kanak2 itu bebas dari sebarang virus dan dibenarkan terbang?

Izan bertuah, warga Malaysia di Myanmar sudi menghulurkan bantuan kewangan.  Tp di sini menggambarkn lagi sikap tidak bertgjawab Izan.  Takkan le seronok bershopping tak spare duit sekurang2nya RM200 if ada apa2 kecemesan berlaku di lapangan terbang.  Dan yang paling kelakar, barangan/susu bayi diletakkan di cargo..so if susu bayi diletakkan di cargo, bagaimana Maryam hendak minum sepanjang penerbangan or Izan mengharapkan pramugari bancuh susu anak ?

Dihantar Pulang Dengan Pesawat MAS

Masa ni tinggi melangit MAS dipuji sebb membantu keluarga Izan, setelah pengkomen2 menghentam Airasia bagai nak rak.

MAS seperti menangguk di air yang keruh.  Pengalaman bersama MAS, they are not world’s best cabin crew as they deserve to be.  Ramai mengatakan pramugari Airasia angkuh, pramugari MAS juga sama..ia terbukti dalam penerbangan saya ke HCMC 3 bulan lalu.

Pada pandangan saya..

Tambang Mahal ke, Tambang Murah ke sama je..yang penting kita..perlu bersedia..dan apa2 ikutlah procedure…sebb ikut hati mati, ikut badan binasa, tetambah if duit tak ada…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s