Boss Oh Boss…

Semua manusia, if ditanya suka boss yang macam mana?  Mesti ramai yang akan cakap suka boss yang baik.  Saya?, tentunya suka boss yang baik dan boleh bagi bonus berkepuk2…(ehheeh..RM ajo yg dipandang..tp if USD or pound yg dpt mmg buntang le bijik mata..)

Bertahun bkerja saya dh jumpa dengn bmcm2 boss.

ADA……

Boss yg suka pandg rendah

Boss cmni mmg hampeh…dia ingat dia je terer..kita ckp apa pun dia tak boleh terima..even if yg kita ckp tu make sense jugakle…at last dia terus berlalu dengn mata menjeling…

Boss cool

Selalunya boss yg cool ni ialah boss yg muda..dia treat kita mcm kwn2…senang menerima/memberi pendapat..if xtau pun akn di’explain’ berkali2..

Boss baik

Kalau dapat boss yang baik nak pergi keja pun hati jadi seronok.  Kadang2 tak sabar nak pergi kerja sebb happy jumpa kawan2 yang sekepala dan boss yang baik.  Saya mmg suka boss yang sorang ni yang saya categorykn sebg boss yg baik hati…tiap2 buln bg duit untuk beli kudapan petang untuk staff…bonus pun xberkira…

Boss handsome

Saya penah bekerja dengn boss handsome…makkk oii..ramai betul staff dr dept lain yg suka nau btandg …ada tu yg pepagi buta sebelum saya sendiri sampai ofs,  dtg dorg dh melangu kat workstation offer nak buat air boss…wah senahhhh air boss ko nak buat..yg document n memo filing segala xde laks ko meng’offer’kan diri nk menolong…tq sennn, mesti tea lady sujud syukur 18 kali sebb korg dh meringnkn keje dia..haha

Boss alim

Wahhh..boss ni tiap2 hari jumaat ada tazkirah..boss alim ni mmg le tak berapa nk best if korg jenis cik seksitari yg mengharapkn bonus menimbun…sebb boss jenis ni akn simpn segala data ttg keje yg di’deliver’ dengn cept or lmbt…boss ni ada buku kecik ye..bile time pms markah akn ditolak dari situ…mmg brengset…

Boss neraka

Ini mmg boss yg kalo boleh nk dielak oleh setiap manusia yang bgelar secretary…boss camni pandai berlakon…depn staff lain mmg gemelai..tp dengn staff sendiri suka suki mulut bapak dia ke maki hamun org mcm org xde perasaan…so boss camni memandgkn dia boss n kita pun xboleh nk melawan..ingat Aje di dalam hati; kita btemu di padang mahsyar…

So untuk secretary2 semua..

mmg hampeehhhhh...

mmg hampeehhhhh…

Sabor je le selalu…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s